APLAGÅRDENS B&B OCH VINGÅRD

B&B

Välkomna att uppleva lugnet på vår gamla korsvirkesgård, ett lantligt boende men nära hav och stad. Gården består av tre korsvirkeslängor som tillsammans skapar en mysig innergård. Boningshuset är fristående beläget mittemot stallet och byggt omkring år 1855, men själva gården har funnits i släkten sedan omkring år 1740. I en av korsvirkeslängorna finns vårt B&B som består av två dubbelrum (varav ett med extra bäddsoffa) och en lägenhet med 2 rum och kök (4 bäddar). Då alla boendealternativen har antingen pentry eller kök så går det bra att välja självhushåll om man hellre ordnar frukost själv. Kaffe, te och flingor ingår alltid när man bor hos oss.

Som gäst i vår vardag kan ni koppla av i hängmattorna på innergården eller strosa bland vinrankor och gamla äppleträd samt hälsa på gotlandsfår och andra djur. Försäljning av gårdens lammskinn. Bo hos oss och upptäck Wallåkrabygden på cykel!  Cyklar och vingårdsvisning förbokas via vår hemsida. Öppet året runt!

 

Vingården

Aplagårdens vinhus är en liten vingård, idag med omkring 450 vinstockar. De första vinstockarna planterades redan 2008.
Vi fokuserar enbart på att göra mousserande vin, både vitt och rosé. Vårt mousserande vin gör vi enligt ”Méthode traditionelle”, d.v.s. på samma vis som man gör Champagne.

Hösten 2020 blev vi tilldelade medalj av högsta valör, ”Top Gold” vid en internationell vintävling i Tyskland för vårt vita mousserande vin ”Bareslefh bubbel”.  Då vi ännu inte har tagit steget till att bli klassade som en kommersiell vingård kan vi i dagsläget inte erbjuda vinprovningar. Då gårdsförsäljning av vin ej är tillåtet i Sverige kan vi inte heller sälja vårt vin på gården. Är man däremot nyfiken på vinodling och vintillverkning i Sverige går det bra att förboka en vingårdsvisning via vår hemsida.